4 Tanda Yang Menunjukkan Anda Penghidap Gout

Assalamualaikum

Ramai yang keliru, setiap kali bahagian sendi sakit, adakah hanya sakit biasa, atau terseliuh, atau sebenarnya yang lebih parah, telah diserang gout. Ini kerana tandanya hampir sama, rasa sakit, bengkak dan kemerah-merahan pada permukaan kulit.

Gout selalunya bermula pada waktu malam, secara tiba-tiba tanpa sebarang warning pun. Dan kesakitan itu akan berpanjangan. Kalau bernasib baik, hanya semalaman, kalau tidak, berhari-hari juga.

Sekiranya anda ingin tahu lebih lanjut tentang apa itu gout dan bagaimana ia terhasil, boleh baca artikel Zarith yang bertajuk Cara Mengatasi Penyakit Gout Dari Akar Umbinya.

4 Simptom Anda Penghidap Gout:

 1. Sakit sendi yang melampau
  • Penghidap gout biasanya akan mengalami kesakitan pada bahagian sendi ibu jari kaki, tapi ia juga boleh berlaku pada bahagian kaki, buku lali, siku, tangan, dan juga pergelangan tangan.
  • Sakit yang paling teruk sekali adalah pada 4-12 jam yang pertama
 2. Ketidakselesaan yang berpanjangan.
  • Selepas rasa kesakitan yang paling teruk tu reda, anda akan rasa tidak selesa selama beberapa hari dan kadangkala berminggu-minggu
  • Serangan gout kali kedua dan seterusnya akan menjadi lebih sakit, lebih lama dan melibatkan lebih banyak sendi
 3. Keradangan dan kemerah-merahan
  • Bahagian yang terkena gout itu akan menjadi kemerah-merahan, bengkak, lembut dan hangat.
 4. Pergerakan yang terhad
  • Penghidap gout akan mengalami kesukaran untuk bergerak berikutan kesakitan yang dialami.

Sekiranya tempat yang terkena gout tersebut sangat sakit, segeralah berjumpa dengan doktor. Gout yang tidak dirawat akan menyebabkan sakit yang semakin teruk dan kerosakan pada sendi.

Dan bersegeralah berjumpa doktor sekiranya anda demam, sendi terasa panas dan berlaku keradangan. Ini menunjukkan bahawa telah berlaku jangkitan pada bahagian yang terkena gout.

Anda juga boleh cuba beberapa rawatan semulajadi yang telah Zarith kongsikan sebelum ini iaitu 7 Ubat Gout Secara Semulajadi Dan Sukatan Pengambilannya

Bahaya sebenarnya gout ni jika dibiarkan je. Ada beberapa orang yang menghubungi Zarith untuk mendapatkan Vivix setelah terlantar dihospital selama seminggu. Ada juga yang tidak boleh pergi ke masjid lagi sebagai rutin harian akibat diserang gout ni.

Seperti ayah Zarith, beliau dah berpuluh tahun menghidap gout. Al-maklumlah pada waktu tu mana la tahu kewujudan Vivix ni.

Dulu ayah sangat bergantung kepada ubat. Ubat tahan sakit tu ayah terpaksa ambil setiap hari. Pelbagai rawatan tradisional untuk gout dan pelbagai cara merawat penyakit gout telah ayah cuba, namun hasilnya tetap sama, sehinggalah ayah berjumpa Vivix yang mengandungi 10 kali ganda Resveratrol berbanding yang lain.

Dan kini, ayah kembali cergas melakukan aktiviti harian setelah mengambil Vivix, walaupun kini ayah telah berusia 70-an.

Dengan setiap pembelian TWIN PACK anda akan dapat:vivix-bottle

 1. PERCUMA KEAHLIAN seumur hidup
 2. HARGA VIVIX pada harga ahli dan jimat lagi 5%
 3. PERCUMA PENGHANTARAN ke seluruh Malaysia
 4. CASH BACK pada bulan depan

Hubungi Zarith 013-7510028 Sekarang juga untuk dapatkannya! Zarith akan berikan anda konsultasi Ekslusif agar kesan optimum akan anda perolehi dengan pengambilan Vivix ini.

Anda juga boleh terus membeli Vivix secara terus di bawah ni. Hanya perlu klik dan pilih sama ada anda ingin membeli sebotol Vivix, atau TWIN Pack. Sekiranya anda mengalami masalah untuk membeli, hubungi Zarith 013-7510028 ye!

esell vivix

Zarith Sofia Ibrahim

Shaklee ID 914562

013-7510028

tonikajaib

Pengedar Sah Shaklee Seremban-Nilai ID 914562 Zarith Sofia Ibrahim

6 thoughts on “4 Tanda Yang Menunjukkan Anda Penghidap Gout

  • March 22, 2016 at 3:44 PM
   Permalink

   Alhamdulillah. Yang penting semulajadi, selamat dan berkesan kan uncle zuan =)

   Reply
  • April 9, 2016 at 1:43 AM
   Permalink

   Kesian kan? Nanti Nazlee boleh bagitau pakcik tentang Vivix ni =)

   Reply
 • April 12, 2016 at 1:06 AM
  Permalink

  Sebelum abah pernah kena gout. Memang sengsara nak berjalan, nak letak kaki pijak lantai pun terasa bisa.

  Reply
  • January 3, 2017 at 3:36 PM
   Permalink

   Iyeke Nurul Shahira? Memang luarbiasa bisa kaki kalau kena gout. Nurul Shahira dah cuba Vivix untuk abah? 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge